Αναβαθμισμένη δυναμική οδήγησης, νέες λειτουργίες έξυπνης φόρτισης και εκτεταμένα χαρακτηριστικά Connect

Δωρεάν αναβάθμιση λογισμικού για τα πρώτα μοντέλα Porsche Taycan

Στουτγάρδη. Η Porsche προχώρησε σε εκτεταμένη αναβάθμιση της πλήρως ηλεκτροκίνητης Taycan τον προηγούμενο Σεπτέμβριο για το νέο έτος μοντέλου. Πλέον, οι κάτοχοι Taycan που παρέλαβαν το αυτοκίνητό τους στο έτος μοντέλου 2020 μπορούν να επωφεληθούν και από βασικά νέα χαρακτηριστικά. Η Porsche προσφέρει την αναβάθμιση λογισμικού δωρεάν σε παγκόσμια κλίμακα. Η αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνει βελτιώσεις στη δυναμική της οδήγησης, νέες λειτουργίες έξυπνης φόρτισης, πρόσθετες λειτουργίες για το Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών Porsche (PCM), καθώς και πρόσθετα χαρακτηριστικά για το σύστημα Porsche Connect.

Από την ανάρτηση έως το σύστημα πλοήγησης: επισκόπηση των νέων χαρακτηριστικών της αναβάθμισης

Για τα μοντέλα Taycan με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, η αναβάθμιση περιλαμβάνει τη νέα λειτουργία Smartlift. Με τη λειτουργία αυτή, η Taycan μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε η απόστασή της από το έδαφος να αυξάνεται αυτόματα σε συγκεκριμένα σημεία από όπου το αυτοκίνητο περνά συχνά, όπως «σαμαράκια» ή είσοδοι/έξοδοι γκαράζ. Μία ακόμα από τις ενημερώσεις του λογισμικού έχει να κάνει με τον έλεγχο του πλαισίου, καθώς βελτιώνεται ο έλεγχος της ολίσθησης και, συνεπώς, η επιτάχυνση στην Taycan Turbo S. Έτσι, η επιτάχυνση από τα 0 στα 200 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μόλις σε 9,6 δευτερόλεπτα, σε συνδυασμό με το σύστημα Launch Control, δηλαδή σε 0,2 δευτερόλεπτα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η γκάμα των λειτουργιών του Προγραμματισμού Φόρτισης (Charging Planner) επίσης έχει επεκταθεί. Για παράδειγμα, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να ορίζεται το επίπεδο φόρτισης στο οποίο πρέπει να βρίσκεται η Taycan όταν φτάσει σε έναν καθορισμένο προορισμό. Στη διάρκεια μιας φόρτισης με ενεργή καθοδήγηση διαδρομής, ο οδηγός λαμβάνει μια ειδοποίηση στο όχημα και στην εφαρμογή όταν έχει επιτευχθεί το αναγκαίο επίπεδο φόρτισης για την υπόλοιπη διαδρομή, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί το ταξίδι. Με τη νέα λειτουργία Φόρτισης με Εξοικονόμηση Μπαταρίας, η χωρητικότητα φόρτισης μπορεί να μειωθεί από τα έως 270 kW στα 200 kW, εφόσον το επιθυμεί ο οδηγός. Η χαμηλότερη θερμοκρασία της μπαταρίας που προκύπτει έτσι κατά τη φόρτιση έχει ως αποτέλεσμα η φόρτιση να έχει χαμηλότερο αντίκτυπο και να είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Ο φορτιστής AC 22 kW του οχήματος θα είναι διαθέσιμος για τοποθέτηση εκ των υστέρων σε επιλεγμένες αγορές από τα τέλη του 2021.

Το σύστημα πλοήγησης επίσης αναβαθμίστηκε, καθώς πλέον εμφανίζονται πληροφορίες online απευθείας στον χάρτη, μαζί με πληροφορίες για την κυκλοφορία που περιλαμβάνουν λεπτομερή στοιχεία σε επίπεδα λωρίδας. Σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο, οποιοσδήποτε συνδέεται στην Taycan του με το Apple ID του μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες Apple Podcasts (με video streaming) και Apple Music Lyrics. Στο μεταξύ, με το ασύρματο Apple CarPlay, οι εφαρμογές του iPhone είναι πλέον διαθέσιμες στο σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών Porsche (PCM) μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης σημαντικές βελτιστοποιήσεις λογισμικού για πολλές μονάδες ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι, μετά την ολοκλήρωσή της, το σύστημα μετάδοσης πρέπει να προσαρμοστεί και τα εξαρτήματα του συστήματος κίνησης πρέπει να βαθμονομηθούν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αναβάθμιση πραγματοποιείται στο πλαίσιο δωρεάν επίσκεψης σε Porsche Centre.

Περαιτέρω, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν πρόσθετες ενημερώσεις στην Taycan του τρέχοντος έτους μοντέλου, μέσω της λειτουργίας Functions on Demand (FoD). Αυτές είναι ευέλικτες αναβαθμίσεις που εγκαθίστανται «over-the-air», μετά την αρχική διαμόρφωση και αγορά της Taycan. Οι τρέχουσες λειτουργίες FoD, μαζί με τη λειτουργία Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), είναι οι λειτουργίες Power Steering Plus, Active Lane Keeping Assist και Porsche InnoDrive. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν, εάν θέλουν, να αγοράσουν την αντίστοιχη λειτουργία για την Taycan τους ή να προχωρήσουν σε εγγραφή με μηνιαία συνδρομή. Η επιλογή της συνδρομής περιλαμβάνει τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο. Μετά τη σχετική εγγραφή και την επιλογή των επιθυμητών λειτουργιών στο Porsche Connect Store, το κεντρικό σύστημα της Porsche στέλνει ένα πακέτο δεδομένων στην Taycan μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, εφόσον μπορεί να πραγματοποιηθεί σύνδεση. Ο οδηγός ειδοποιείται για τη διαθεσιμότητα του εν λόγω πακέτου δεδομένων από το Σύστημα Διαχείρισης Επικοινωνιών Porsche (PCM). Στη συνέχεια, για την ενεργοποίηση απαιτούνται λίγα λεπτά και, αφότου η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, εμφανίζεται ένα μήνυμα στην κεντρική.